Archive for the ‘Taptoe’ Category

Op tijd voor den Sint

28 November 2011

Dat gun je elk kind: een strip waar je al lachend een enorme bult kennis vergaard. Het kan nog nét! Als je me snel laten weten dat de Sint een stripalbum deel 1 of 2 van prof Oja-Aha in de zak wil meenemen, dan lukt dat nog. Klik hier voor de info!

In de Koelkast

19 April 2011

Toen rond 2004 Prof Oja-Aha voor de eerste keer uit de Taptoe werd geknikkerd, besloot ik al snel om een nieuwe strip te maken. Een strip over een stel groenten die in een moestuin bij een boerderij zouden leven. Maar dan niet van dat gezapige verder, wel een actie/helden-formule. Ik ben tenslotte een jongetje, en dat vinden jongetjes leuk om te tekenen. De karakters kregen al vorm toen me werd gevraagd om in plaats van één, twee pagina’s Prof voor de Taptoe te gaan tekenen. Nu wachten de moestuingroenten al jaren op de dag dat ze avonturen kunnen gaan beleven.

.

Grappige poppetjes {2}

5 February 2009

Ik weet niet precies waar het aan ligt, maar vogels zijn fijne characters om te doen. Wellicht komt het omdat ze net als mensen op twee poten staan. En dan die bek, een soort neus-mond combinatie, daar kun je nog eens wat mee. Achtereenvolgens tweemaal een kiwi voor een methode Engels, Coco de Haan voor Frans en Gustaaf Raaf voor de Taptoe.

 

grappig2.jpg

Taptoe Zomerboek in a store near you

9 July 2008

Hij ligt in de winkels. Ik heb het net zelf gezien! En de postbode had hem ook al langs gebracht. Het komt niet vaak voor dat je én het concept én de vormgeving én de strips én de illustraties én alle knutsels en spelletjes mag maken. Maar in dit Zomerboek mocht het allemaal.

 

fotos-0046.jpg  

 

In het zonnetje naar de stad gefietst, bij de V&D en de boekhandel het boekie zien liggen. Hem even goed zichtbaar vooraan leggen. Yeah, baby! En wat gaan de kinders doen deze zomervakantie? Een griffioenvliegtuig bouwen.  

 

fotos-0047.jpg  

 

De ware verhalen achter een aantal monsters ontdekken. 

 

fotos-0048.jpg 

 

Pagina’s vol Prof Oja-Aha-strips over zee-, aarde-, vuur- en luchtmonsters lezen. 

 

fotos-0049.jpg  

 

En spelletjes spelen, waarbij eerst flink in het knip- en plakkatern moet worden gewerkt. Luie donders!

 

fotos-0051.jpg 

 

Vergeet ik vooral niet Marcel Ruijters prachtige bijdragen te noemen. Wie wil er nu niet met een prijswinnaar samenwerken? 

 

fotos-0052.jpg  

 

Poppetje gezien? 

 

fotos-0053.jpg 

 

Bestellen kan je ‘m ook via Malmberg.

(voor mac-gebruikers) De shop werkt goed in Firefox, niet in Safari.

Nieuwe Profs

18 June 2008

Het nieuwe schooljaar komt in zicht. Tijd om weer nieuwe Profs voor de Taptoe te tekenen. Voor de verandering eens een schetsje van pagina’s in de maak. Hoe de strip er straks uit ziet als ie helemaal af is, laat ik zien als de eerste Taptoe bij de lezers op de mat ligt. 

 

prof132aklein.jpg 

Strips voor Taptoe

22 May 2008

Ik teken alweer sinds 1999 de strip Prof Oja-Aha voor de Taptoe. De strip behandelde de eerste jaren altijd een ingezonden vraag van een lezer. Een wetenschappelijke vraag zoals in Willem Wever of het Klokhuis. Vanaf aflevering 81 ben ik zelf onderwerpen gaan verzinnen. Dit is alweer nummero 130. Het gaat over Antonie van Leeuwenhoek.

 

 prof130a.jpg

prof130b.jpg 

Zomerboek 2008 (8)

18 March 2008

Oké, ééntje nog omdat ik blij ben dat het erop zit. Een ingekleurde pagina van de strip in het Taptoe Zomerspeurboek. Het is een boek van 68 pagina’s dik en er zullen ongeveer 18 strippagina’s in staan. Er staan o.a. ook erg fijne monstertekeningen van Marcel Ruijters in. Het boek zal ergens in juni uitkomen, denk ik. Of het in de winkels komt weet ik nog niet. Dat zal ik eens navragen en posten, wanneer het zover is.

 zbprof_oja-aha_126a.jpg

  

Zomerboek 2008 (7)

12 March 2008

Voorlopig het laatste berichtje over het Zomerboek. Ik ben nu de laatste 12 strippagina’s aan het inkleuren. Hier zie je een tussenfase. Eerst begin ik met een vol kleurenvlak en dan vul ik het wit in. Daarna komen de aanvullende kleuren. Vaak denk ik: zwart en één steunkleur is eigenlijk het mooist. Iets te arty voor de doelgroep, zegt mijn andere hersendeel dan. Ik probeer wel het kleurpalet beperkt te houden.

 zbprof127cdef.jpg

 

  

Zomerboek 2008 (6)

6 March 2008

Ik ga nu de laatste week in om het Zomerboek af te maken. Ik zeg het nog 1 keer: wát een klus! Zowel heel erg leuk als heel erg veel. De achterkant van het boek is een speelbord voor 4 verschillende spelletjes in het boek. speelbord-p68def.jpg  

Zomerboek 2008 (5)

28 February 2008

Een van de monsters uit het Taptoe Zomerboek is de Giganthopithecus. Een uitgestorven reuzeaap van een tijd terug, waarvan sommigen denken dat het de oorsprong van de Yeti-verhalen zou kunnen zijn. 

 
giganthopithecus.gif