Archive for the ‘Design’ Category

Vierdaagsefeesten 2017: géén wandelaars!

28 August 2017

De Vierdaagsefeesten maakt al jaren gebruik van foto’s voor de promotie van alle feestgedruis tijdens het wandelevenement. De uitdaging voor dit jaar: eens proberen of dat ook een getekend beeld zou kunnen zijn. De eerste gesprekken daarover had ik in november. Een paar dingen werden meteen duidelijk: géén wandelaars afbeelden (want dat is de Vierdaagse en níet de Vierdaagsefeesten, een duidelijk verschil); het moest zowel piepklein (online) als loeigroot (spandoek) overeind blijven; het moest FEEST uitstralen en jong & oud en arm & rijk en iedereen aanspreken en zeker niemand voor de borst stuiten. Het volledige lijstje wensen was een A4-tje lang. Ik vind een duidelijke briefing altijd fijn. Veel beter dan een vaag verhaal dat schetsronde na schetsronde langzaam helderder wordt. Hieronder mijn schetsvoorstellen:

.

.

.

.

.

.

En het definitieve ontwerp

.

.

.

.

.

.

Nieuwe website!

27 September 2016

Ik heb er eventjes aan gesleuteld; een website die op computer, tablet en smartphone goed te zien is. De vorige veranderde bij een te klein scherm in een lilliput-screentje. Het is niet overal op getest en ik heb niet de beste editors van Nederland ingehuurd dus mocht je nog iets tegenkomen dat niet klopt; een berichtje mag altijd!

(ik weet dat het blog nog niet optimaal wordt weergegeven)

.

Koning voor een middag

29 April 2015

En toen was het opeens zover… tijd voor de presentatie van het boek waar ik zolang aan gewerkt heb.

.

Eerst het boekhoudkundige gedeelte.

.
Titel: KSX
Auteur: Roel Venderbosch
ISBN: 9789076174570
Uitgeverij: De Harmonie
Aantal pag: 88
Genre: Strips & graphic novels
Bestellen kan bijvoorbeeld hier.
.
Of je koopt ‘m bij de plaatselijke stripspeciaalboer. Nog beter.
.

.

.
.

.

.
De dag vóór koningsdag is de presentatie. Ik heb er zin in en ik heb al twee weken een raar gevoel in mijn buik. Het lijkt op een huwelijksfeest zonder dat de bruid er is. Na wat zoekwerk wordt de feestelijke locatie uiteindelijk de plek waar ik elke vrijdag werk: Studio Funny Farm in Arnhem.
.

.

.

Een kleine aanpassing van de ramen…

.

.

.

…en de deur kan open.

.

.

.

Iedereen is voorbeeldig op tijd voor de Grote Opening; familie, vrienden en collega’s. Wie zou de eerste spreker zijn?

.

.

.

Kosten nog moeite worden gespaard: Kees de Boer heeft zijn beste colbertje aan. De spreekstalmeester trapt af me een vlammende opening.

Mét het juiste serieuze gezicht dat bij zo’n gelegenheid hoort.

.

.

.

De VIP-tribune is inmiddels goed gevuld.

.

.

.

Na een korte kinmassage gaan we verder.

.

.

.

Groot KSX-kenner Marc Hijink plaatst het hele boek met een paar machtige alinea’s in het juiste perspectief.

En net als de analyse vooral wetenschappelijk lijkt te worden, gooit hij er een golf van emoties in die niemand onberoerd laat. (gloeps)

.

.

.

Het officiële moment is een eitje, boekie klaar, iedereen blij!

.

.

.

Het laatste rare buikgevoel verdwijnt als de bruid in het publiek blijkt te staan.

.

.

.

Drie muzikale acts kunnen uiteindelijk om verschillende redenen niet spelen vandaag (Koningsnacht e.d.).

Geen probleem, een oplossing is snel gevonden. Iedereen zingt vrolijk mee met het liedje dat een beetje bij het boek is gaan horen.

.

.

.

Tijd voor waar het echt om draait in het leven: kletsen en drinken.

.

.

.

.

.

.

.

Foto’s: Henk-Jan Panneman

.

Iedereen die bij de presentatie was, iedereen die op een of andere manier heeft bijgedragen aan het boek : superbedankt!

Koning voor een middag, niet slecht. Het boek gaat de wijde wereld in, héél veel plezier met het lezen!

In april doet Roel wat hij wil

7 April 2014

Vandaag stuurde ik deze honderdtwintig jaar oude tegel terug naar het Drents museum. Ik kreeg ‘m een paar maand eerder opgestuurd en Daniël vertelde dat hij er de voorkant van zijn nieuwe cd ‘D’ van wilde maken. Hier hou ik ‘m nog één keertje vast. En ik wijs er ook naar zodat jullie begrijpen waar het om gaat.

.

.

Soms heb ik hersenkrakend werk, soms spreekt het voor zich. Inscannen en de rest van de cd in die stijl uitwerken. Niet dat dat een invuloefening is, het moet wel kloppen allemaal!

Een hele mooie cd van Daniël trouwens. Hij heeft het over dezelfde zaken als op de vorige cd’s en tóch is het fris, fruitig en fijn. Komt ook niet voor niks op #1 in de albumcharts.

Ach luister maar eens even hier.

.

.

De tourpostert om het geheel te completeren. In een lettertype van zo’n honderdtwintig jaar gelee.

.

.

.

Dan nog een tekening voor pagina 1 van boekenbijlage van NRC Handelsblad. Die ging over hoe mensen en machine elkaar steeds dichter naderen.

.

.

Een schets voor de nieuwe rubriek ‘het ei van Columbus’. Afgekeurd, en dat begrijp ik ook wel, deze was te algemeen.

De komende tijd gaan denkers allerlei problemen op een onorthodoxe manier te lijf. Om zo met een ongebruikelijke nieuwe oplossing te komen.

.

.

Zo ziet de spread er in de krant uit.

.

.

EiMan teken ik er de komende tien weken ook gezellig bij in verschillende poses.

.

De eerste aflevering gaat onder andere in op een oplossing voor het enorme verkeersinfarct waar o.a. Malta mee kampt. Het idee: een deeltijdrijbewijs.

.

.

.

Piccadilly Circus, Alexanderplatz und so weiter

27 January 2014

Heb ik daar zomaar mijn blog een half jaar verwaarloosd! Natuurlijk, het is tijd voor een nieuwe site, maar dat moet nog even wachten. Tot die tijd: alle hoogtepunten van het afgelopen half jaar. Eerst maar eens de zomerserie voor nrc.next. Elke week een andere toeristische plek kritisch bekeken. (niet door mij, door de plaatselijke correspondent)

.

Piccadilly Circus

.

.

Alexanderplatz

.

.

Acropolis

.

.

Tafelberg

.

.

Dam

.

.

Times square

.

.

Taj Mahal

.

.

Eiffeltoren

.

Werken aan Grrrraphic Novel (of zoiets)

20 June 2013

In het ziekenhuis.

.

.

Daniël Lohues – de Hoes

21 January 2013

Behalve de lente, de zomer, de herfst en de winter, komt ook Daniël elk jaar weer terug. Zo rond december is hij bezig met het opnemen van de songs voor theatertour en album. Dan mag ik gaan nadenken over een tourposter en een cdhoes. Nou zou je kunnen denken dat dat routine wordt. Maar dat kan niet, want die cd’s zijn zo’n mooie serie aan het worden, daar hoort geen easy opvolgertje bij. Ga gewoon een keer naar Lohues in het theater, dan snap je het ook. Hier in ieder geval de cover voor het prachtige nieuwe album.

.

Dertigers De Dupe

14 November 2012

Cover en binnenwerkillu voor de nrc.next vandaag. Dertigers kochten een huis toen ie het duurst was, kunnen die nu niet meer verkopen, bouwen geen goed pensioen op, werken met flexcontracten, hebben hoge kosten en kunnen zó ontslagen worden.

.

.

.

De nieuwe plaat van Daniël

2 February 2012

GUNDER ligt in de winkel en Daniël Lohues gaat de theaters in as we speak. Het fijne is dat je als vormgever/illustrator al een voorproefje van de muziek krijgt. Dus ik kan je er met een gerust hart naar toe sturen. Mooi spul!

.

.

Hier nog een liedje van vorig jaar.

.

Prachtig mooie dag

.

.

Op tijd voor den Sint

28 November 2011

Dat gun je elk kind: een strip waar je al lachend een enorme bult kennis vergaard. Het kan nog nét! Als je me snel laten weten dat de Sint een stripalbum deel 1 of 2 van prof Oja-Aha in de zak wil meenemen, dan lukt dat nog. Klik hier voor de info!