Archive for the ‘Daniël Lohues’ Category

In april doet Roel wat hij wil

7 April 2014

Vandaag stuurde ik deze honderdtwintig jaar oude tegel terug naar het Drents museum. Ik kreeg ‘m een paar maand eerder opgestuurd en Daniël vertelde dat hij er de voorkant van zijn nieuwe cd ‘D’ van wilde maken. Hier hou ik ‘m nog één keertje vast. En ik wijs er ook naar zodat jullie begrijpen waar het om gaat.

.

.

Soms heb ik hersenkrakend werk, soms spreekt het voor zich. Inscannen en de rest van de cd in die stijl uitwerken. Niet dat dat een invuloefening is, het moet wel kloppen allemaal!

Een hele mooie cd van Daniël trouwens. Hij heeft het over dezelfde zaken als op de vorige cd’s en tóch is het fris, fruitig en fijn. Komt ook niet voor niks op #1 in de albumcharts.

Ach luister maar eens even hier.

.

.

De tourpostert om het geheel te completeren. In een lettertype van zo’n honderdtwintig jaar gelee.

.

.

.

Dan nog een tekening voor pagina 1 van boekenbijlage van NRC Handelsblad. Die ging over hoe mensen en machine elkaar steeds dichter naderen.

.

.

Een schets voor de nieuwe rubriek ‘het ei van Columbus’. Afgekeurd, en dat begrijp ik ook wel, deze was te algemeen.

De komende tijd gaan denkers allerlei problemen op een onorthodoxe manier te lijf. Om zo met een ongebruikelijke nieuwe oplossing te komen.

.

.

Zo ziet de spread er in de krant uit.

.

.

EiMan teken ik er de komende tien weken ook gezellig bij in verschillende poses.

.

De eerste aflevering gaat onder andere in op een oplossing voor het enorme verkeersinfarct waar o.a. Malta mee kampt. Het idee: een deeltijdrijbewijs.

.

.

.

Daniël Lohues – de Hoes

21 January 2013

Behalve de lente, de zomer, de herfst en de winter, komt ook Daniël elk jaar weer terug. Zo rond december is hij bezig met het opnemen van de songs voor theatertour en album. Dan mag ik gaan nadenken over een tourposter en een cdhoes. Nou zou je kunnen denken dat dat routine wordt. Maar dat kan niet, want die cd’s zijn zo’n mooie serie aan het worden, daar hoort geen easy opvolgertje bij. Ga gewoon een keer naar Lohues in het theater, dan snap je het ook. Hier in ieder geval de cover voor het prachtige nieuwe album.

.

De nieuwe plaat van Daniël

2 February 2012

GUNDER ligt in de winkel en Daniël Lohues gaat de theaters in as we speak. Het fijne is dat je als vormgever/illustrator al een voorproefje van de muziek krijgt. Dus ik kan je er met een gerust hart naar toe sturen. Mooi spul!

.

.

Hier nog een liedje van vorig jaar.

.

Prachtig mooie dag

.

.

Lohues wint Edison

3 October 2011

Omdat Daniël Lohues dit weekend een Edison voor z’n laatste album heeft gewonnen, duiken we even in mijn archieven. De plaat was mét of zonder mijn tekeningen en vormgeving natuurlijk nét zo goed. Maar ik ben blij dat ik een steentje heb bij gedragen aan kwaltiteitsspul.

Vorig jaar rond deze tijd zaten we te puzzelen op de cover. Hier een aantal proefjes.

.

.

.

.

.

Hout Moet

16 February 2011

De nieuwe cd van Daniël Lohues is uut!

Luister ‘m maar eens naar de single Prachtig mooie dag.

Hier de hoes, een tekeningetje voor het binnenwerk, de opdruk voor de cd zelf en als laatste…

g

g

g

gg

… een enthousiaste reactie op Fok! zoals je die als bescheiden maker graag leest.


g

Deze wordt het niet.

17 January 2011

De regel is: hoe meer tijd voor een opdracht, hoe meer tijd om te twijfelen En te proberen en te experimenteren. Voor de nieuwe cd van Daniël Lohues (die nog niet uit is) was er wat extra tijd. Dus zijn er aardig wat covervoorstellen die het uiteindelijk niet zijn geworden. Als je wil weten hoe de definitieve eruit komt te zien: even geduld nog. Deze komt er dicht bij in ieder geval.

dLohues en Pauw en Witteman

10 March 2010

Ik zag het bij uitzendinggemist. Mooi is het wel, als je trots op iets bent en het komt daar zo op de tv, zo pront in beeld.

Allennig IV is uut en Daniël Lohues doet een rondje promo. Tis een mooie serie geworden.

 

lohues-bij-pauw-en-witteman.jpg

 

 4xallennig.jpg

 

 

 

Fijn Klein

1 February 2010

Voor elk Daniël Lohues-album in de serie ‘Allennig’ teken ik bij de songteksten een klein plaatje. Piepklein plaatje per tekst. Zo simpel mogelijk. Maak het jezelf moeilijk door je te beperken, dat is de creatieve tip. Hier zijn twee mini’s voor het album Allennig III.

 

 

 lohuesiiihart.jpg

 

 

 

 

lohuesiiitrein.jpg

 

 

 

 

Allennig IV

27 January 2010

De laatste uit de serie ‘Allennig’ komt bijna uit. Van de andere drie albums heb ik met veel plezier het artwork en de vormgeving gedaan. Nu nummer 4 dus, het sluitstuk. Ik hou er wel van, series maken. Als ie uit is zal ik een aantal tekeningetjes laten zien die ik voor het binnenwerk heb gemaakt.

 

 allennigivcover.jpg

 

 

Daniëls hoesje

2 April 2009

Afgelopen vrijdag werd de nieuwe cd van Daniël Lohues, Allennig III gepresenteerd. Ik heb het vast al wel eens met andere woorden gezegd, maar het is dankbaar werk om de vormgeving en de tekeningen voor zo’n mooie cd te maken.

Luuster’n noar die prachtliedjes en vort ‘n betjen!

 

 lohues_allennigiii.jpg

 

lohues_allennigiii_achter.jpg