Archive for the ‘muziek’ Category

Animatie voor Nieuwe Maan

15 March 2016

Voor de eerste single van het nieuwe album van Stephanie Struijk was een clipje nodig. Een animatie waarin de tekst van het liedje zou worden uitgeschreven. Muziek en beeld combineren = feest! Ik mocht aan de slag om in weinig tijd iets moois uit de grond te stampen.

.

.

.

.

Hier de link naar het Youtubefilmpje!

.

95leHecKa48

.

De nieuwe plaat van Daniël

2 February 2012

GUNDER ligt in de winkel en Daniël Lohues gaat de theaters in as we speak. Het fijne is dat je als vormgever/illustrator al een voorproefje van de muziek krijgt. Dus ik kan je er met een gerust hart naar toe sturen. Mooi spul!

.

.

Hier nog een liedje van vorig jaar.

.

Prachtig mooie dag

.

.

Hout Moet

16 February 2011

De nieuwe cd van Daniël Lohues is uut!

Luister ‘m maar eens naar de single Prachtig mooie dag.

Hier de hoes, een tekeningetje voor het binnenwerk, de opdruk voor de cd zelf en als laatste…

g

g

g

gg

… een enthousiaste reactie op Fok! zoals je die als bescheiden maker graag leest.


g

Want Want

4 May 2010

Afgelopen donderdagavond was in Kampen de cd-presentatie van het eerste album van Want Want. Ik ging ook luisteren, want want ik had de hoes gedaan. De muziek kun je op www.wantwant.nl horen. En omdat de voorkant altijd alle aandacht krijgt, laat ik hier de achterkant van de cd en een spread zien. Oja, het was erg TOF donderdagavond.

 

wantwant_hoesvormgeving.jpg

 

Lohues en Pauw en Witteman

10 March 2010

Ik zag het bij uitzendinggemist. Mooi is het wel, als je trots op iets bent en het komt daar zo op de tv, zo pront in beeld.

Allennig IV is uut en Daniël Lohues doet een rondje promo. Tis een mooie serie geworden.

 

lohues-bij-pauw-en-witteman.jpg

 

 4xallennig.jpg

 

 

 

Logo’s voor muzikanten

5 February 2010

Logo’s maken is leuk. Logo’s moeten klein en groot gebruikt kunnen worden. Logo’s moeten op een t-shirt, website, flatgebouw of visitekaartje kunnen. Logo’s moeten simpel en niet snel uit den mode zijn. Logo’s voor  de band Want Want en Joppe Molenaar (drummer VOICST en Bettie Serveert). Logo’s, logo’s, logo’s!

 

 wantwant-logo-proef2.jpg

 

joppeproef_psd.jpg

 

Sneeuwen

21 December 2009

‘Sneeuwen’ het formidable kerstliedje van Daniël Lohues en Herman Finkers op tekst van Willem Wilmink waarvoor ik de hoes mocht maken, MOET een klassieker worden. Van mij mag ie elk jaar gedraaid worden. En deze week is ie nóg iets toepasselijker dan anders…

 

Luisteren dus! Sneeuwen.

 

En het hoesjen:

 

sneeuwen_lohues_finkers_cover.jpg

 

 

Hoezen die het niet worden

27 November 2009

Als ik ontwerpen maak voor cdhoezen en posters, maak ik er meer dan een. Da’s goed, we willen allebei wat te kiezen hebben. Klant en Ik. Uiteindelijk verdwijnen de proeven die het niet halen zelfs uit mijn eigen hoofd. Deze twee hoezen zijn in het keuzeproces gesneuveld, maar gaan voor deze keer dan toch een beetje het eeuwige leven tegemoet.

 

 proefje-sneeuwen.jpg

 

proefcoverwant-want.jpg

 

 

Hoesjes [2] Vaderland – Frank Boeijen

1 July 2009

In 1997 zat ik opeens op de grond bij Frank Boeijen thuis de foto’s van zijn vakantie naar Indonesië te bekijken. De vloer lag helemaal vol en we maakten verschillende indelingen. Op het onderwerp ‘vader’, ‘moeder’, ‘vaderland’ en nog iets. Ik stelde voor om wat proefjes voor de cover van zijn nieuwe album te maken. We spraken af dat als ie het mooi vond, ik een opdracht had. Zo nee, ook goed. En eigenlijk hoefde ik alleen wat printjes langs te brengen. Eigenlijk moest Frank alleen wat teksten corrigeren voor een fanclubboekje.

 

Het klikte. We hebben tien jaar lang samengewerkt, dus dan is zo’n klik onontbeerlijk. Ik heb concertposters, cd’s, flyers, promotiemateriaal en nog veeeel meer voor hem vormgegeven. Voor deze eerste cd heb ik een proefje gemaakt op bruin papier. Dan met zwarte toner en daarna witte toner gekopieerd. Nee, ik had nog geen kleurenprinter. Die waren veel te duur toen. De vakantiefoto’s van Frank waren trouwens erg goed. Ik heb vaker cd’s vormgeven met foto’s door bandleden zelf gemaakt, meestal is dat een ramp. Maar Franks foto’s waren prima. Deze foto voor de voorkant heeft ie dan weer niet zelf kunnen maken. Daar staat ie zelf op.

 

boeijenproefprint_vaderland.jpg

 

boeijen_vaderlandcover.jpg

 

boeijen_vaderlandachter.jpg

 

 

Hoesjes

7 May 2009

Het is niet echt terug te vinden in mijn portfolio, maar ik heb ooit veel cd-hoesjes vormgegeven. Ik maak ze nog steeds graag, kijk maar. Van 1996 tot 2000 was het zo’n beetje mijn hoofdberoep. Wacht even, dan leg ik er een aantal op de grond en fotografeer ik ze.

 

 roelvenderbosch_cdcovers.jpg

 

Ik zal er een paar uitlichten. De eerste is de cd Smoke uit 1998 van Ted de Best. Engelstalige liedjes over hoe Ted aan het stoppen is met roken. Behalve dat het een fijne cd is om naar te luisteren, ben ik nog steeds blij met de hoes. Ik had een standaard hoesontwerp voor ‘m gemaakt; een foto van de artiest, zijn naam en de titel. En nog eentje die ik zelf leuk vond. En Ted gelukkig ook.

 

 teddebest_smoke_cover.jpg

 

teddebest_smoke_back.jpg