Archive for the ‘VOX’ Category

Aan de teugels

24 February 2012

Studenten worden verplicht meer uren per weken aanwezig te zijn. De zogenaamde ‘ophokuren’ (spreek niet uit als ‘ofokuren’). Illustratie en logo voor studentenblad VOX.

.

.

Frauderende studenten

2 November 2011

Het mag niet, maar het is zo verdomd snel en handig: copy+paste en klaar is je werkstuk/onderzoek. Illustratie voor een artikel in de VOX (magazine van de Radboud Universiteit Nijmegen).
Leuk detail: de titel werd aan de illustratie aangepast. Ik vind dat er altijd een goede wisselwerking moet zijn tussen beide, waarbij ik er voor zorg dat de tekening goed bij de kop of de eerste paar regels aansluit. Maar omgekeerd kan ook. Gebeurt ook vaak bij de nrc.next.

.

.

De Goede Vormgever

29 September 2011

Fijn is dat! Als je tekening terecht komt in de handen van een goede vormgever. Daar krijg je mooie pagina’s van én zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen wordt je tekening nog een tikkie beter. In dit geval was dat het nobele werk van Nancy, als ik me niet vergis.

.

.

AAAH! Vakantie.

5 July 2011

Coverillustratie voor de zomeraflevering van Universiteitsblad Vox. Ik heb zelf ook meer dan andere jaren het idee dat er afgekickt moet worden van alle digitale input in mijn hersenpan. Of is dat ouderwets? Dat we het over vijf jaar belachelijk vinden om überhaupt nog iets te doen zonder smartphone (of wat er dan gangbaar is)?

.

.

Gekusd

30 June 2011

Illu’s voor universiteitsblad Vox. Over hoe studenten meer moeite hebben met d’s en t’s. De kaart was bedoeld voor op de cover, maar die haalde het niet, want daar stond opeens Torre Florim. Terecht natuurlijk.

.

.

.

Samen

5 May 2011

In Universiteitsblad VOX een artikel over waarom sommige onderzoeksgroepen het goed doen en andere niet. Een kwestie van een goede groepssfeer en ruimte voor nieuwe en andere meningen (even kort door de bocht). Kortom een voedingsbodem om samen te groeien en te bloeien.

.

.

Lenteillu

6 April 2011

Soms vliegt de inspiratie voor je neus. Voor deze illustratie van VOX hoefde ik alleen maar uit het raam te staren (dat doe ik eigenlijk altijd als er iets verzonnen moet worden).

.

.

Freud

26 April 2010

Omdat de wetenschap steeds meer vat krijgt op het functioneren van de hersens door nieuwe scantechnieken, wordt Freud en zijn psychoanalyse steeds minder serieus genomen. Illustratie bij een artikel in de VOX. En de schetsjes erbij. Dat vinden jullie toch leuk?

 

 freud1.jpg

freud2.jpg

 

voxillu-freud_groot.jpg

 

 

Nijmegen loves Radboud

6 April 2010

Illustratie voor een artikel in de VOX. Nijmeegs Mariken vlijt zich in middeleeuwse stijl naast de heilige Radboud.

 

 nijmegenlovesradboud_vox.jpg

 

nijmegenlovesradboud_vox_detail.jpg

 

VOX

1 March 2010

Mijn eerste illu voor VOX, het blad voor de universiteit van Nijmegen met al haar studenten en medewerkers. De illustratie komt bij een stuk over de trend dat een wetenschapper tegenwoordig in de publieke opinie moet opboksen tegen de mening van de bezorgde huismoeder. Als het bijvoorbeeld gaat om het vaccineren tegen baarmoederhalskanker, blijkt de massa de mening van beide even zwaar te wegen.

 

 vox_wetenschap-is-een-meningdef.jpg