Archive for the ‘comic’ Category

BB en Keez

24 February 2016

Wat een leuke nieuwe klus! Normaal is er een duidelijke verdeling: je hebt commerciële klussen en daarnaast klussen waar meer vrijheid, creativiteit en gekkigheid in past. Ik snap dat wel, de opdrachtgever van een commerciële klus wil veel mensen te vriend houden, niemand voor het hoofd stoten, zijn spulletjes duidelijk in beeld brengen. Het resultaat is dan vaak zó braaf dat alle kraak en smaak verdwenen is. Ik denk dan: neem wat meer risico, gooi er wat meer gein in, niet te bang, er is altijd wel iemand die er iets slechts van vindt. Voorkom je niet. En als je een stripje voor kinderen maakt, moet het niet naar reclame ruiken. Precies dát vond deze opdrachtgever ook. Gewoon een leuke strip. Kom er maar in BB en Keez!

.

Koning voor een middag

29 April 2015

En toen was het opeens zover… tijd voor de presentatie van het boek waar ik zolang aan gewerkt heb.

.

Eerst het boekhoudkundige gedeelte.

.
Titel: KSX
Auteur: Roel Venderbosch
ISBN: 9789076174570
Uitgeverij: De Harmonie
Aantal pag: 88
Genre: Strips & graphic novels
Bestellen kan bijvoorbeeld hier.
.
Of je koopt ‘m bij de plaatselijke stripspeciaalboer. Nog beter.
.

.

.
.

.

.
De dag vóór koningsdag is de presentatie. Ik heb er zin in en ik heb al twee weken een raar gevoel in mijn buik. Het lijkt op een huwelijksfeest zonder dat de bruid er is. Na wat zoekwerk wordt de feestelijke locatie uiteindelijk de plek waar ik elke vrijdag werk: Studio Funny Farm in Arnhem.
.

.

.

Een kleine aanpassing van de ramen…

.

.

.

…en de deur kan open.

.

.

.

Iedereen is voorbeeldig op tijd voor de Grote Opening; familie, vrienden en collega’s. Wie zou de eerste spreker zijn?

.

.

.

Kosten nog moeite worden gespaard: Kees de Boer heeft zijn beste colbertje aan. De spreekstalmeester trapt af me een vlammende opening.

Mét het juiste serieuze gezicht dat bij zo’n gelegenheid hoort.

.

.

.

De VIP-tribune is inmiddels goed gevuld.

.

.

.

Na een korte kinmassage gaan we verder.

.

.

.

Groot KSX-kenner Marc Hijink plaatst het hele boek met een paar machtige alinea’s in het juiste perspectief.

En net als de analyse vooral wetenschappelijk lijkt te worden, gooit hij er een golf van emoties in die niemand onberoerd laat. (gloeps)

.

.

.

Het officiële moment is een eitje, boekie klaar, iedereen blij!

.

.

.

Het laatste rare buikgevoel verdwijnt als de bruid in het publiek blijkt te staan.

.

.

.

Drie muzikale acts kunnen uiteindelijk om verschillende redenen niet spelen vandaag (Koningsnacht e.d.).

Geen probleem, een oplossing is snel gevonden. Iedereen zingt vrolijk mee met het liedje dat een beetje bij het boek is gaan horen.

.

.

.

Tijd voor waar het echt om draait in het leven: kletsen en drinken.

.

.

.

.

.

.

.

Foto’s: Henk-Jan Panneman

.

Iedereen die bij de presentatie was, iedereen die op een of andere manier heeft bijgedragen aan het boek : superbedankt!

Koning voor een middag, niet slecht. Het boek gaat de wijde wereld in, héél veel plezier met het lezen!

The Wolf of AEX

5 February 2014

Cover en binnenwerk-illustraties voor een bijlage van de nrc.next.

.

Werken aan Grrrraphic Novel (of zoiets)

20 June 2013

In het ziekenhuis.

.

.

Spuug&Smeerolie

18 June 2012

Hij komt, hij komt! De gloednieuwe prof deel 3 ‘Spuug & Smeerolie’ wordt nu gedrukt. Voorbestellen mag al, vanaf oktober zorg ik dat ie in de stripboekenhandel ligt.

.

.

.

Dat hoofd

18 April 2012

Als je vaak in de buurt van muzikanten bent, kan het gebeuren dat er een liedje over je geschreven wordt. Wanneer je regelmatig tekenaars om je heen hebt dan kom je vroeg of laat in een tekening terecht. René Leisink (Argus) lichtte me gisteren in dat ik in een strookstripje van hem was opgedoken. Niks meer aan te doen. Ik voel me vereerd, maar dacht ook meteen: ik moet naar de kapper.

Hier een aantal Roelen van collega’s Leisink, Gremmen, de Goede en Retera.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Op tijd voor den Sint

28 November 2011

Dat gun je elk kind: een strip waar je al lachend een enorme bult kennis vergaard. Het kan nog nét! Als je me snel laten weten dat de Sint een stripalbum deel 1 of 2 van prof Oja-Aha in de zak wil meenemen, dan lukt dat nog. Klik hier voor de info!

Stripkrantie

13 September 2011

Voor het tweede jaar op rij brengt de Beroepsvereniging Nederlandse Stripmakers (BNS) een krant uit met werk van hun leden. De krant is te vinden in de bieb of op andere onverwachte plakken en hij is hartstikke gratis. Met werk van o.a. Gerrit de Jager, Danier, Rob van Barneveld, Michiel van de Vijver, Rob Derks, Hendrik J. Vos, Jan Vriends, Maaike Hartjes, Henk Stolker, Floor de Goede… nee, wacht ik ga ze niet allemaal intikken, er is werk aan de winkel. Ook mét een cover van Kees de Boer en een strip en wat vormgevingswerk van Mijzelfman.

.

.

Nét binnen.

27 June 2011

Daar staan ze dan, twee van het zweet dampende Polen en hun dampende vrachtwagen. Daar staat ie dan: een dampende pallet vol met verse Prof nummer 2-albums.

Nu de promo-karavaan in beweging zetten. De site updaten. Eind van de week is het weer lekker koel.

.

.

Pistolen & Zwarte gaten

8 June 2011

Hij komt er aan! De opvolger van het jeugdstripalbum van het jaar: prof Oja-Aha deel 2, Pistolen & Zwarte gaten. De spullen liggen nu bij de drukker en eind van de maand moet het binnen komen. Altijd spannend. De cover mag je alvast zien. Andere sneakpeaks volgen!

.

.