Archive for the ‘prof Oja-Aha’ Category

Spuug&Smeerolie

18 June 2012

Hij komt, hij komt! De gloednieuwe prof deel 3 ‘Spuug & Smeerolie’ wordt nu gedrukt. Voorbestellen mag al, vanaf oktober zorg ik dat ie in de stripboekenhandel ligt.

.

.

.

Op tijd voor den Sint

28 November 2011

Dat gun je elk kind: een strip waar je al lachend een enorme bult kennis vergaard. Het kan nog nét! Als je me snel laten weten dat de Sint een stripalbum deel 1 of 2 van prof Oja-Aha in de zak wil meenemen, dan lukt dat nog. Klik hier voor de info!

Stripkrantie

13 September 2011

Voor het tweede jaar op rij brengt de Beroepsvereniging Nederlandse Stripmakers (BNS) een krant uit met werk van hun leden. De krant is te vinden in de bieb of op andere onverwachte plakken en hij is hartstikke gratis. Met werk van o.a. Gerrit de Jager, Danier, Rob van Barneveld, Michiel van de Vijver, Rob Derks, Hendrik J. Vos, Jan Vriends, Maaike Hartjes, Henk Stolker, Floor de Goede… nee, wacht ik ga ze niet allemaal intikken, er is werk aan de winkel. Ook mét een cover van Kees de Boer en een strip en wat vormgevingswerk van Mijzelfman.

.

.

Nét binnen.

27 June 2011

Daar staan ze dan, twee van het zweet dampende Polen en hun dampende vrachtwagen. Daar staat ie dan: een dampende pallet vol met verse Prof nummer 2-albums.

Nu de promo-karavaan in beweging zetten. De site updaten. Eind van de week is het weer lekker koel.

.

.

Pistolen & Zwarte gaten

8 June 2011

Hij komt er aan! De opvolger van het jeugdstripalbum van het jaar: prof Oja-Aha deel 2, Pistolen & Zwarte gaten. De spullen liggen nu bij de drukker en eind van de maand moet het binnen komen. Altijd spannend. De cover mag je alvast zien. Andere sneakpeaks volgen!

.

.

In de Koelkast

19 April 2011

Toen rond 2004 Prof Oja-Aha voor de eerste keer uit de Taptoe werd geknikkerd, besloot ik al snel om een nieuwe strip te maken. Een strip over een stel groenten die in een moestuin bij een boerderij zouden leven. Maar dan niet van dat gezapige verder, wel een actie/helden-formule. Ik ben tenslotte een jongetje, en dat vinden jongetjes leuk om te tekenen. De karakters kregen al vorm toen me werd gevraagd om in plaats van één, twee pagina’s Prof voor de Taptoe te gaan tekenen. Nu wachten de moestuingroenten al jaren op de dag dat ze avonturen kunnen gaan beleven.

.

Droomprijs: hebbes!

18 March 2011

g

g
1982. Ik zit bij de kapper om mijn 13-jarige koppie te laten knippen. Ik klets wat met de kapper. Dat ik mijn haren later lang zal laten groeien. Dat ik dan striptekenaar zal zijn. Tenminste, dat hoort mijn moeder een dag later van de kapper. En dát vertelt ze mij weer lachend zes jaar later, wanneer ik al lang en breed een opleiding als grafisch vormgever volg. Zo droom je allemaal wel eens iets geks als je jong bent. Lang haar moet wel lukken. Ik ben al een aardig eindje.
g
Timeflash!
g
Afgelopen vrijdag schrik ik midden in de nacht wakker. Ik heb net een reusachtige beker in ontvangst genomen in mijn droom; de prijs voor het beste jeugdstripalbum van het jaar.
g
g
Nu is dat op zich te begrijpen, twee maanden ervoor hoor ik dat mijn debuutstripalbum ‘Augurken & Kwallen’ is genomineerd in de categorie ‘jeugd’. Ik vind dat leuk nieuws, ben vereerd maar geen moment ‘zenuwachtig’ of ‘erop gebrand’ ofzo. Hoofdschuddend val ik weer in slaap en een uur later schiet ik weer wakker.
Ik zag net duidelijk een lijst met een vinkje achter mijn naam, ik heb de Prijs.
g
Zaterdagavond sta ik in een zaaltje tjokvol striptekenaars.
Mijn handen zweten licht.
Als mijn naam wordt genoemd loop ik naar voren. Met een glimlach die niet van mijn gezicht af te zandstralen is.
g
g
g
Inmiddels weet ik wat er zo HANDIG aan een prijs is.
Prof Oja-Aha, deel 2. Pistolen & Zwarte Gaten.
27x over geschiedenis, aarde & ruimte.
g
Verschijningsdatum juni 2011.
Mocht je ‘m alvast willen reserveren? Mail me dan. (contactpagina)
Ik stuur je ‘m zo snel ie uit is.
Voor 9,95 euro. Dat is inclusief porto.
Hier alvast een voorproefje ;-)
g

Genomineerd!

15 February 2011

Ik had twee weken terug een cliffhanger gepost, die uit zijn benarde positie moest worden bevrijd. Het persbericht van het Stripschap is inmiddels de wereld in dus daar gaat ie:

Mijn album prof Oja-Aha deel 1, Augurken & Kwallen is genomineerd voor jeugdstripalbum van het jaar.

Zal ik daar nog iets guitigs over zeggen…? Nee, ik ben vereerd en nog steeds heel gewoon gebleven. Hier het persbericht.

En nu nog een plaatje uit het album zelf. Een collage van de bijfiguren uit album 1.

p

p

Nieuw, nieuw, nieuw.

4 January 2010

Proefcover voor Prof Oja-Aha album.

 

 prof_coverproeven_album1.jpg

 

GROTER – kleiner

3 March 2009

Ik blijf het een intrigerend fenomeen vinden dat als je iets flink uitvergroot of verkleind, het anders wordt. Strips schets ik heel groot, dan inkt ik het kleiner op A3 om uiteindelijk een pagina te krijgen die iets kleiner wordt dan A4. Dat ziet er strak uit, en ik kan kleine details en grote details genoeg onderscheid geven. Ook loop ik dan niet zo snel vast in de compositie. Als ik van het eindresultaat dan een plaatje uitvergroot, ziet dat er ook vaak weer smakelijk uit. Woew, heb IK dat gemaakt? 

 

 

rijmman_groot.jpg