Archive for January, 2009

Frio uit Rio

29 January 2009

Omdat mijn hart op een warme plaats zit heb ik een karakter getekend voor het programma ‘de ConsuMinderMan’ van omroep Llink. Het buro Artmiks en dan vooral Carlijn, vroegen me om hun creatie ‘Frio uit Rio’ te tekenen. Frio is een sympathiek Braziliaans ventje dat er voor moet zorgen dat we elke vrijdag (VriezerVrijdag) eens nadenken wat er in ons vriesvak zit en dat je van de spullen die je daar aantreft een maaltijd kunt koken. Inmiddels is het HIER te zien.

 

frio1.jpg  frio2.jpg

 

friodef.jpg

 

  consutv.jpg

 

 

De Jeugd krijgt het moeilijk…

26 January 2009

… dat wil zeggen, de Jeugd die naar een baan moet zoeken het komende jaar. Dat is ongeveer de strekking van het artikel waarvoor ik een cover en een binnenwerk-illu tekende. Daarmee is meteen een andere vraag, die door verschillende verontruste lezers werd gesteld, beantwoord. Nee, ik hoef niet op een houtje te bijten of handenwringend naar werk te zoeken. Ik heb het lekker druk (maar ik mis mijn nrc.next cartoon wel!).

 

jeugdwerkeloosheid_cover.jpg jeugdwerkeloosheid_binnen.jpg 

Grappige poppetjes {1}

22 January 2009

Ik teken graag grappige poppetjes. In het jargon ook wel ‘characters’ genoemd. Ik zal er de komende tijd een aantal laten zien, die ik in opdracht heb gemaakt. De eerste maak ik al weer een tijdje voor Thieme, ter promotie van de examenbundel. Hij heeft inmiddels in de wandelgangen twee verschillende namen gekregen (zonder naam communiceert het best lastig). Samen met Marc Freriks die ook aan het project werkt bedachten we ‘Zwhip’ – Zwarte Harige Stip. Ondertussen bleek ie in de wandelgangen bij Thieme al ‘Herman’ te worden genoemd. De typografie is ook van mijn hand. 

 

digitrainer.jpg