Archive for February, 2009

Potlood, penseel of vector

12 February 2009

Laatst zei iemand me dat mijn poppetjes die in vectorstijl waren uitgewerkt beter acteerden. Vectorstijl wil zeggen dat ik een tekening in de computer uitwerk in strakke lijnen, zo strak als geen mensenhand vermag te tekenen. Zo’n vectortekening kan oneindig vergroot worden zonder dat hij aan strakheid verliest. Wat niet wil zeggen dat de computer het werk doet. Ik moet ‘m eerst zelf met de hand construeren.

Dat acteren zat me dwars. Dat zou betekenen dat een door mij gepenseeld poppetje SLECHTER acteerde. In beide gevallen, vector of penseel, is een potloodschets de basis. Dus waar gaat het mis (of goed)? Een ding is zeker, de dikke lijnen die ik gebruik geven het poppetje vaak een soort icoonachtige heldere uitstraling. En voor de rest kan die iemand het gewoon mis hebben. Dat kan ook.

 

Hieronder een verhelderend voorbeeld met de sidekick van prof Oja-Aha, Assistent. 

 

 

prof3.jpg 

 t2-assistent-vieze-dieren.jpg

proft4-135a-kleur.jpg 

Grappige poppetjes {2}

5 February 2009

Ik weet niet precies waar het aan ligt, maar vogels zijn fijne characters om te doen. Wellicht komt het omdat ze net als mensen op twee poten staan. En dan die bek, een soort neus-mond combinatie, daar kun je nog eens wat mee. Achtereenvolgens tweemaal een kiwi voor een methode Engels, Coco de Haan voor Frans en Gustaaf Raaf voor de Taptoe.

 

grappig2.jpg