Archive for May, 2009

Apies 2

27 May 2009

Nog bedankt voor de felicitaties allemaal! Ondertussen stonden de uitgewerkte apies in de krant en vandaag ook nog een Obama.  

 

kantoortaal-cover.jpg

 

kantoortaal_aap1.jpg 

 

 

 

 obama.jpg

 

Roel haalt een prijs op in Zürich

19 May 2009

Twee maanden terug, op 23 maart, zo rond twaalf uur krijg ik plotseling kippenvel. Van een telefoontje. Demetrios Fakinos vraagt of een zekere Ro-el Ven-dèr Boszj aanwezig is. Hij belt vanuit Athene. Dat kan maar éen ding betekenen. Zes weken daarvoor heb ik een dikke envelop naar Griekenland gestuurd met mijn inzending voor de ED-Awards. Ik dacht, kom, ik probeer weer eens wat. In de envelop gaan voorbeelden van een serie illustraties voor de nrc.next uit 2008.

 

first-money1_salary_cover.jpg 

 

first-money1_salary_detail.jpg 

 

first-money3_inheritance_cover.jpg

 

nrcnext_geldbinnen1.jpg  

 

Your ‘First money’ project has won a silver prize in the ‘Book & Editorial illustration’ category, verzekert de managing director van *ED European Design mij. “See you in Zürich, may the 17th”.

Oh yeah!

 

Zondagochtend, mei de zeventiende. Vroeg.

 

 onderweg.jpg

 

Via Kloten-Nord kom je Zürich binnen. 

 

kloten_nord.jpg 

 

Ik heb mijn stevige Kronanfiets mee genomen. De Jasmijn bloeit, het ruikt overal heerlijk. Een stad is per fiets goed te doen. Zeker deze fietsvriendelijke stad. Ik stop even bij het meer. Vanaf dat moment stalkt een onbekende blonde schone mij. 

 

 zurichmeer.jpg

 

Zelfs tijdens het eten schuift ze ongevraagd aan. En net doen of het heel normaal is.

 

tibits2.jpg

 

Kom je trouwens een keer in Zürich, ga dan eten bij Tibits. Heerlijk en niet duur (voor Zwitserse begrippen). 

 

tibits.jpg

 

Tijd voor de ceremony!  Ik fiets naar Arena filmcity. In een bioscoopzaal gaat het gebeuren.

 

ceremony1.jpg 

 

Wie komt er opeens naast me zitten? Je raadt het al. Maar wat bleek? Ze was gewoon heel leuk. 

 

ceremony.jpg 

 

De ceremony zelf was… langdradig en saai. Maar hé, wie gaat er klagen als ie een prijs krijgt. Ook Autobahn bleek een silver award te hebben gewonnen. En leuker nog, óok voor nrc.next illustraties. Hier staan we met z’n allen, terwijl ik wat in de microfoon stotter.

 

ceremony2.jpg 

 

Wat kan ik zeggen, het liep allemaal goed af. De hoofdpersoon kreeg het meisje en leefde nog lang en gelukkig.

 

afterparty.jpg

 

 

TV sponsoring

14 May 2009

A coverillustration and a follow-up (what do you call such an illustration?). An article about how entire tv shows nowadays are being sponsored by companies. The headline reads: ‘this cook is for hire’.

 

tv_sponsoring_nextcover.jpg

 

tv_sponsoring_nextbinnen.jpg 

Banana

13 May 2009

Omdat ik komende zondag naar Zürich ga, schakel ik voor nu even om naar de Engelse taal. (Waarom? Waarom ga je naar Zürich Roel?) 

 

Welcome to all international readers!

I will temporarily write this blog in your language, for your convenience. 

A few times a week my eldest son eats a banana at school. It has to be labeled, so there will be no mixing-up in the classroom. A banana has a very nice surface to write on with a ballpoint. Each morning a fast drawing.

 

  banana_art1.jpg 

Hoesjes

7 May 2009

Het is niet echt terug te vinden in mijn portfolio, maar ik heb ooit veel cd-hoesjes vormgegeven. Ik maak ze nog steeds graag, kijk maar. Van 1996 tot 2000 was het zo’n beetje mijn hoofdberoep. Wacht even, dan leg ik er een aantal op de grond en fotografeer ik ze.

 

 roelvenderbosch_cdcovers.jpg

 

Ik zal er een paar uitlichten. De eerste is de cd Smoke uit 1998 van Ted de Best. Engelstalige liedjes over hoe Ted aan het stoppen is met roken. Behalve dat het een fijne cd is om naar te luisteren, ben ik nog steeds blij met de hoes. Ik had een standaard hoesontwerp voor ‘m gemaakt; een foto van de artiest, zijn naam en de titel. En nog eentje die ik zelf leuk vond. En Ted gelukkig ook.

 

 teddebest_smoke_cover.jpg

 

teddebest_smoke_back.jpg