Archive for July, 2009

Slaapproblemen

26 July 2009

Een illustratie bij een artikel in de nrc.next van maandag.

 

slaapproblemendef_rgb.jpg

 

 

Carrotmob?

16 July 2009

Illustratie/strip voor nrc.next. Over welke macht het internet de consument geeft. En wat je daarmee dan kunt gaan doen.

 carrotmobstrip.jpg

nrc.next-cover in stapjes

9 July 2009

Het artikel gaat over de lancering van het nieuwe besturingssyteem van Google: Chrome. Het moet de hegemonie van Windows doorbreken. De associatie met heraldiek, koningen en ridders plopt in het hoofd. Heraldiek is toch een beetje de voorloper van corporate design.

 

 

Eerste schets.

 

google-chrome-vs-windows.jpg

 

 

Uitgewerkte schets.

 

googlechrome_cover.jpg

 

 

Met kroontjespen.

 

googlechrome_coverlijn.jpg

 

 

Kleur toevoegen.

 

google_chromekleur.jpg

 

 

Definitieve versie.

 

googlechrome_coverdef.jpg

 

 

Hoesjes [2] Vaderland – Frank Boeijen

1 July 2009

In 1997 zat ik opeens op de grond bij Frank Boeijen thuis de foto’s van zijn vakantie naar Indonesië te bekijken. De vloer lag helemaal vol en we maakten verschillende indelingen. Op het onderwerp ‘vader’, ‘moeder’, ‘vaderland’ en nog iets. Ik stelde voor om wat proefjes voor de cover van zijn nieuwe album te maken. We spraken af dat als ie het mooi vond, ik een opdracht had. Zo nee, ook goed. En eigenlijk hoefde ik alleen wat printjes langs te brengen. Eigenlijk moest Frank alleen wat teksten corrigeren voor een fanclubboekje.

 

Het klikte. We hebben tien jaar lang samengewerkt, dus dan is zo’n klik onontbeerlijk. Ik heb concertposters, cd’s, flyers, promotiemateriaal en nog veeeel meer voor hem vormgegeven. Voor deze eerste cd heb ik een proefje gemaakt op bruin papier. Dan met zwarte toner en daarna witte toner gekopieerd. Nee, ik had nog geen kleurenprinter. Die waren veel te duur toen. De vakantiefoto’s van Frank waren trouwens erg goed. Ik heb vaker cd’s vormgeven met foto’s door bandleden zelf gemaakt, meestal is dat een ramp. Maar Franks foto’s waren prima. Deze foto voor de voorkant heeft ie dan weer niet zelf kunnen maken. Daar staat ie zelf op.

 

boeijenproefprint_vaderland.jpg

 

boeijen_vaderlandcover.jpg

 

boeijen_vaderlandachter.jpg

 

 

Die totalen Information

1 July 2009

Eigenlijk is het veel leuker om niet alles te laten zien, niet compleet geïnformeerd te zijn. Goed voor de fantasie en mysterieus bovendien.

Alstublieft: een detail van de illustratie die ik gisteren maakte.

 loopbaan-digitale-portfolio_detail.jpg