Archive for March, 2010

Studieschuld

30 March 2010

Illu voor de nrc.next van vandaag.

 

studieschuld.jpg

Hardgeel is ondergewaardeerd.

29 March 2010

Door mij dan. Hardgeel is een toffe kleur. Ik denk vaak dat hardgeel te flets of te hard is. Dat ligt er natuurlijk maar net aan met welke kleurenbroeders en -zusters hardgeel op het papier terecht komt. Dû-uh.

 

 geelcharacter.jpg

 

 

Starbeach

18 March 2010

Wie weet komt dit evenement er ooit nog… Ik had er een logo en character voor de zomer van 2009 voor gemaakt. Ergens is het op vast gelopen tot nu toe. Op zo’n zonnige dag als vandaag krijg je zin in van die evenementen.

 

starbeach1.jpg

 

starbeach2.jpg

 

starbeach3.jpg

 

 

Lohues en Pauw en Witteman

10 March 2010

Ik zag het bij uitzendinggemist. Mooi is het wel, als je trots op iets bent en het komt daar zo op de tv, zo pront in beeld.

Allennig IV is uut en Daniël Lohues doet een rondje promo. Tis een mooie serie geworden.

 

lohues-bij-pauw-en-witteman.jpg

 

 4xallennig.jpg

 

 

 

Sqetsj

8 March 2010

Vaak vraag ik me na een schets af of de uiteindelijke versie straks wel nét zo geinig zal zijn. Uitwerken lijkt zo dubbelop. Aan de andere kant kan een schets nog van alles worden, een soort stamcel voor één van de vele soorten stijlen waarin het kan transformeren. Dat geldt dan vooral voor van die priegel-idee-schetsjes. Niet persé voor deze.

 

zangermetgevoel.jpg

 

Ikke

1 March 2010

Tijd voor een nieuw smoelwerk. Mijn huidige huisstijl bestaat al weer een tijdje. En hoewel ik dacht dat ik nooit meer visitekaartjes zou nodig hebben -digitale tijdperk enzo- vind ik ze eigenlijk toch veel te leuk. En misschien toch wel handig. Het plan is om een basiskaartje te maken en daar steeds een andere print overheen te doen.

 

Basis:

 

basis.jpg

 

en dan een voorbeeld van een overprint:

 

rv_proefkaartje.jpg

 

Ja, ik wil inderdaad kijken of het op wat ruw papier kan.

 

VOX

1 March 2010

Mijn eerste illu voor VOX, het blad voor de universiteit van Nijmegen met al haar studenten en medewerkers. De illustratie komt bij een stuk over de trend dat een wetenschapper tegenwoordig in de publieke opinie moet opboksen tegen de mening van de bezorgde huismoeder. Als het bijvoorbeeld gaat om het vaccineren tegen baarmoederhalskanker, blijkt de massa de mening van beide even zwaar te wegen.

 

 vox_wetenschap-is-een-meningdef.jpg