Archive for July, 2010

iPad persoontjes

23 July 2010

Vier gebruikers van een iPad. Illustratie voor nrc.next

 

.ipad_huisman.jpg

 

ipad_student.jpg

ipad_nerd.jpg

ipad_stressman.jpg

WesYo

16 July 2010

Voor de nrc.next van vandaag hebben ik en drie andere illustratoren allemaal een Wesley-Yolanthe produkt bedacht. Wie wil er nu geen huisdier dat alle belangrijke keuzes voor je doet?

 

 wesyo_huisocto.jpg

 

Weekendschool

14 July 2010

Een paar maanden geleden was ik op zondag gastdocent striptekenen op de weekendschool (weekendschool.nl) in Nijmegen. Welk kind wil er nou op zondag naar school? Een heleboel dus. En toen ik zag welke dingen er allemaal gedaan en geleerd werden, begreep ik meteen waarom ze al die zondagen kwamen. Ook al heb ik er maar een heel klein beetje aan meegeholpen, het was erg leuk om in drie uur tijd jongens en een meid een strip te zien maken. Dezelfde leerlingen die drie uur daarvoor zeiden dat ze er niks van zouden gaan bakken.

 strip_job.jpg

 

Eindresultaat werd een prachtig tijdschrift waarin o.a. al hun toekomstdromen, plannen en natuurlijk ook de strips te lezen waren.

 

weekendschool.jpg

 

 

 

First contact

6 July 2010

Nog niet zo lang geleden werd eindelijk de Beroepsvereniging Nederlandse Stripmakers opgericht.  De BNS dus, de gebundelde krachten van professionele stripmakers in Nederland, te vinden op stripmakers.nl. Ondertussen mocht ik een logo voor de organisatie ontwerpen. Zie hier:

 

 logobns.jpg

 

 

Om de bekendheid van de BNS en haar leden te vergroten wordt er door veel leden gewerkt aan een promotiekrant die onder andere op de Uitmarkt gaat worden uitgedeeld.

Ik ben bezig met een 1-pagina strip over begroetingen. Daarom heet deze post ‘First contact’. Je probeert lezers toch het stukje in te trekken met een lekker bekkende titel.

Hier alvast twee schetsen.

 

 bnskrant1.jpg

 

bnskrant2.jpg