Archive for October, 2010

Schauen wir vertrauensvoll in die Zukunft.

27 October 2010

De toekomst ziet er weer wat somberder uit: de generatie die nú de arbeidsmarkt op gaat is óf helemaal toegesneden op blits, snel, netwerk-achtig werk en wil iets in de spotlights óf is slechter opgeleid, minder capabel om in die nieuwe snelle wereld een plekje te vinden. Dus maak verdorie je studie af!

Illustratie voor nrc.next.

nieuwe-generatie-werknemers_loopbaan.png

De ontsnapping

24 October 2010

Drukdrukdruk zo’n nieuw stripboek dat nét uit is gebracht door MijzelfMan. Betekent dat, dat er niet geblogd wordt? Wis-en-drie niet. Deze stripverhaalachtige illustratie hoort bij een artikel over een man die kort gezegd zijn moeilijkheden in bedwang houdt door keihard te sporten. In conté-potlood voor de verandering.

 

project13_zin_schets2.jpg

 

project13_zin_def.jpg

 

Prof Oja-Aha’s stripalbum

14 October 2010

Blij, blij, blij! Misschien weten jullie wel dat ik strips teken. Ik heb een uitgeverij opgericht om die strips te gaan uitgeven (dat doen uitgevers dan). Het eerste album is nét van de pers gerold. Het heet ’Augurken & Kwallen’ en bevat een selectie van strips over planten en dieren die ik voor de Taptoe heb gemaakt. De strip is geschikt voor kinderen vanaf ca. 8 jaar, máár ik heb ook al veel ouderen hem zien verslinden.

 

Meer over het album hier.

 

En stukje uit het persbericht: Wie laat de allergrootste scheet? Waar komen augurken vandaan? Hoe krijgen kwallen kinderen? En waarom doen wespen altijd zo irritant? In dit eerste deel beantwoordt Prof Oja-Aha op fantasierijke manier de meest uiteenlopende vragen over planten en dieren.Augurken & Kwallen is een bundeling van zevenentwintig afleveringen voor alle nieuwsgierige kinderen en volwassenen.“Ik heb me vroeger op school vaak afgevraagd waarom de leerstof zo dodelijk saai moest zijn, terwijl ik barstte van de nieuwsgierigheid”,  aldus striptekenaar Roel Venderbosch. “Strip is het ideale medium om iets op een eenvoudige, grappige en heldere manier uit te leggen”. “Ik heb een strip getekend die ik zelf als kind graag had gelezen; humoristisch en vol weetjes”.

 

Dit eerste album wordt vrijdag 15 oktober tijdens de opening van de expositie Gelders Balkon 9 (Strip, animatie en illustratie) in het Museum Moderne Kunst Arnhem gepresenteerd.

 

roelmeteerstestripalbumvandeprof.jpg