Archive for February, 2011

Roelpost naar Twitter

24 February 2011

Even kijken of de blogposts nu netjes naar mijn twitterfamilie worden gezonden. Ik doe er een plaatje bij van Zwarte Harige Stip, de mascotte van de Eindexamenbundel.

De Maak-Kick

22 February 2011

Er zijn een aantal zaken waar ik al sinds mijn – ja sinds hoelang eigenlijk al – …sinds ik me niet meer kan heugen een kick van krijg. Van dingen maken, daar krijg ik het van. Zo zijn er liedjes maken, t-shirts maken, een lange fietstocht door onbekend gebied maken en zeker ook posters maken. De BNS (Beroepsvereniging Nederlandse Stripmakers) houdt tijdens de stripdagen te Gorinchem in het weekend van 12 en 13 maart een expositie van te verschijnen beeldverhalen. Verhalen die nét gemaakt zijn of die nog nét niet klaar zijn. Bij de expo hoort een poster. Hieronder mijn werk aan die poster.

g

g

ggg

Hout Moet

16 February 2011

De nieuwe cd van Daniël Lohues is uut!

Luister ‘m maar eens naar de single Prachtig mooie dag.

Hier de hoes, een tekeningetje voor het binnenwerk, de opdruk voor de cd zelf en als laatste…

g

g

g

gg

… een enthousiaste reactie op Fok! zoals je die als bescheiden maker graag leest.


g

Genomineerd!

15 February 2011

Ik had twee weken terug een cliffhanger gepost, die uit zijn benarde positie moest worden bevrijd. Het persbericht van het Stripschap is inmiddels de wereld in dus daar gaat ie:

Mijn album prof Oja-Aha deel 1, Augurken & Kwallen is genomineerd voor jeugdstripalbum van het jaar.

Zal ik daar nog iets guitigs over zeggen…? Nee, ik ben vereerd en nog steeds heel gewoon gebleven. Hier het persbericht.

En nu nog een plaatje uit het album zelf. Een collage van de bijfiguren uit album 1.

p

p

Dag KarikatuurKop!

1 February 2011

Sommige politici zijn makkelijk te tekenen. Balkenende was er zo een. En voor de cover van de nrc.next vandaag moest het nog een keer. Vanwege zijn nieuwe baan. Een baan in de luwte, dus waarschijnlijk was dat dan de laatste keer dat ik ‘m heb moeten tekenen. Daahaag Balkie!

B

BBBB

B