Archive for March, 2011

Autisme

30 March 2011

Voor de Nederlandse vereniging voor Autisme heb ik een aantal tekeningen gemaakt die de kenmerken van autisme bij volwassenen inzichtelijk maken. De cartoonachtige tekeningen worden gebruikt voor een poster, maar enkele waren nu ook al even te zien bij een artikel in de Telegraaf.

.

.

De Crisis levert wat op.

24 March 2011

Zorgde de financiële crisis er eerst voor dat de cartoons uit nrc.next verdwenen (en daarmee mijn wekelijkse plekkie); nu levert het ook eens een keer wat op! En wel een cover- en binnenwerkillustratie over de bankiersbonussen bij ING en de reactie van de Tweede Kamer.

g

g

gDroomprijs: hebbes!

18 March 2011

g

g
1982. Ik zit bij de kapper om mijn 13-jarige koppie te laten knippen. Ik klets wat met de kapper. Dat ik mijn haren later lang zal laten groeien. Dat ik dan striptekenaar zal zijn. Tenminste, dat hoort mijn moeder een dag later van de kapper. En dát vertelt ze mij weer lachend zes jaar later, wanneer ik al lang en breed een opleiding als grafisch vormgever volg. Zo droom je allemaal wel eens iets geks als je jong bent. Lang haar moet wel lukken. Ik ben al een aardig eindje.
g
Timeflash!
g
Afgelopen vrijdag schrik ik midden in de nacht wakker. Ik heb net een reusachtige beker in ontvangst genomen in mijn droom; de prijs voor het beste jeugdstripalbum van het jaar.
g
g
Nu is dat op zich te begrijpen, twee maanden ervoor hoor ik dat mijn debuutstripalbum ‘Augurken & Kwallen’ is genomineerd in de categorie ‘jeugd’. Ik vind dat leuk nieuws, ben vereerd maar geen moment ‘zenuwachtig’ of ‘erop gebrand’ ofzo. Hoofdschuddend val ik weer in slaap en een uur later schiet ik weer wakker.
Ik zag net duidelijk een lijst met een vinkje achter mijn naam, ik heb de Prijs.
g
Zaterdagavond sta ik in een zaaltje tjokvol striptekenaars.
Mijn handen zweten licht.
Als mijn naam wordt genoemd loop ik naar voren. Met een glimlach die niet van mijn gezicht af te zandstralen is.
g
g
g
Inmiddels weet ik wat er zo HANDIG aan een prijs is.
Prof Oja-Aha, deel 2. Pistolen & Zwarte Gaten.
27x over geschiedenis, aarde & ruimte.
g
Verschijningsdatum juni 2011.
Mocht je ‘m alvast willen reserveren? Mail me dan. (contactpagina)
Ik stuur je ‘m zo snel ie uit is.
Voor 9,95 euro. Dat is inclusief porto.
Hier alvast een voorproefje ;-)
g

Twee zonen

18 March 2011

Het artikel in de nrc.next ging over twee jongens die samen met hun moeder op pad waren om uit te testen of game-winkels zich houden aan de leeftijdsaanduidingen bij de verkoop van diverse games.
Nu heb ik thuis twee gamende jongetjes zitten en ik stelde me voor hoe ze er over een jaartje of drie uit zouden zien.

g

g

Gij Zult Stemmen

2 March 2011

Vandaag een illustratie bij een artikel in nrc.next over stemgedrag. We stemmen helemaal niet vanwege de overtuigende ideeën van een politicus. We stemmen graag op winnaars, mannen zonder baard, mensen met hoge jukbeenderen en een grote mond (letterlijk dan). En onze stem wordt geleidt door angst. Weten we dat ook weer. Stem ze!