Archive for April, 2011

Nullen en Enen

27 April 2011

Wat fijn wanneer je brein aan het eind van een dag hersenkraken, schetsen en proberen, vlak voor het naar bed gaan het verlossende idee eruit floept.
Voor het artikel in de Economiebijlage van NRC Handelsblad over Onzekere Neuroten en Zelfverzekerde Narcisten op de werkvloer, was ik al even aan het werk. De houding van de poppetjes was oké, maar NU nog die extra laag, dat verhelderende idee dat in één klap duidelijk maakt waar het artikel over gaat. De hoofden waren al veranderd in hondenkoppen, en in karikaturale smoelwerken.

.
Rond twaalf uur deed ik de lichtknopjes uit in de woonkamer en opeens -floep- daar was het sluitende idee.

.

In de Koelkast

19 April 2011

Toen rond 2004 Prof Oja-Aha voor de eerste keer uit de Taptoe werd geknikkerd, besloot ik al snel om een nieuwe strip te maken. Een strip over een stel groenten die in een moestuin bij een boerderij zouden leven. Maar dan niet van dat gezapige verder, wel een actie/helden-formule. Ik ben tenslotte een jongetje, en dat vinden jongetjes leuk om te tekenen. De karakters kregen al vorm toen me werd gevraagd om in plaats van één, twee pagina’s Prof voor de Taptoe te gaan tekenen. Nu wachten de moestuingroenten al jaren op de dag dat ze avonturen kunnen gaan beleven.

.

Stripverwachting

11 April 2011

Nog vergeten te laten zien: de uiteindelijke A2 poster voor de reizende tentoonstelling van de BNS. Een mooi initiatief om te laten zien wat al die BNS-striptekenaars aan het wrochten zijn in hun werkhol.

.

Hier de expo in Gorinchem op de stripdagen. Het was tof om eens A0-borden vorm te geven.

.

.

Foto: Maaike Hartjes

Lenteillu

6 April 2011

Soms vliegt de inspiratie voor je neus. Voor deze illustratie van VOX hoefde ik alleen maar uit het raam te staren (dat doe ik eigenlijk altijd als er iets verzonnen moet worden).

.

.