Archive for May, 2011

Eruptions

22 May 2011

Een stuk in de NRC Handelsblad van dit weekend over wat de gestreste Topman de laatste jaren steeds vaker doet; stress ontladen via seks, drugs en drank. Ik heb het opgevrolijkt met een illu. Want dat is mijn werk.

De eeuwige vergelijker

12 May 2011

Een illustratie voor de next. Het artikel gaat over hoe we in het publieke domein de laatste tijd wat overgevoelig reageren als er vergelijkingen met het verleden (de jaren ’30 en ’40) worden getrokken.

Wie raadt waar ik de inspiratie voor deze tekening vandaan haalde?

.

Nullen en Enen deel 2 (toevallig)

9 May 2011

Als ik twee keer tot eenzelfde soort oplossing kom, dan gaat ie meestal de prullenbak in. Herhaling = no good. Maar wat nou als een idee naadloos past? Twee weken terug bedacht ik dat bij een narcist het getal 1 hoort, jezelf altijd op de eerste plek zetten. En bij een onzekere neuroot hoort dan juist een 0.

Nu lag er een NRCartikel over cybercriminaliteit, naar aanleiding van de recente aanvallen op de Rabobanksite. En daar waren de nullen en enen opeens weer. In de vorm van digitale code. Gebruikt als munitie door de hackers.
Zo’n idee kan je niet laten liggen.

.

Samen

5 May 2011

In Universiteitsblad VOX een artikel over waarom sommige onderzoeksgroepen het goed doen en andere niet. Een kwestie van een goede groepssfeer en ruimte voor nieuwe en andere meningen (even kort door de bocht). Kortom een voedingsbodem om samen te groeien en te bloeien.

.

.

Appels met Peren

3 May 2011

Cover voor de nrc.next van vorige week. Een artikel van schrijver en essayist Bas Heijne over dat je in een politieke discussie er beter niet de man met de korte snor kunt bijhalen. Dat slaat de boel dood en duidt op smetvrees. (ik zeg het even sterk verkort, het was een interessant stuk)

.

.