Rasters

Ooit was de repro-ruimte de plek om je foto’s en illustraties in raster om te zetten. In het schijnsel van de rode lamp belichtte je iets op film met een raster-sheet ertussen. Even ontwikkelen en drogen en tadaa: gerasterd. Het leek verdorie wel toveren!

.

Nu kun je met de computer alles in een vloek en een zucht omzetten naar allerlei ingenieuze rasters. Ik mag dat graag doen op z’n tijd. Maar eigenlijk gebruik ik die mogelijkheid te weinig. Voor de illu in NRC Handelsblad dit weekend dacht ik er wél aan. Hier een detail er van:

.

2 Responses to “Rasters”

  1. roel seidell Says:

    mooi hoor! ik heb nog ouwe plakrasters. die scan ik soms in, maar die zijn niet zo mooi als deze!

  2. admin Says:

    Bedankt Roel! Grappig toch dat rasters eerst een hulpje waren voor goed drukwerk en nu een stijlmiddel.

Leave a Reply